Skip to main content


Hengsten De Dinkelhoeve

Hengstenhouderij

In 2013 zijn we begonnen met een kleinschalige hengstenhouderij als uitbreiding van onze dienstverlening richting onze klanten.

Over de afgelopen jaren hebben we samen met u de fokkers een mooie basis gelegd voor een moderne hengstenhouderij met hengsten die een toevoeging vormen voor de Nederlandse fokkerij.

Mocht u op zoek zijn naar speciale hengsten vraag het ons, wellicht kunnen wij voor u het sperma bemachtigen.

Sacandro

Onze Hengsten

Sacandro

Sarkozy x Fürst Heinrich 

Oldenburg – ggk AES 

 • Geslacht:

  Hengst

 • Kleur:

  Zwart

 • Geboortejaar:

  2011

 • Stokmaat:

  1.69

 • Niveau:

  PSG

 • Stamboek:

  Oldenburg

Over Sacandro

Sacandro voldoet aan de veterinaire eisen van het KWPN.

Vader Sarkozy, Sandro Hit x Weltmeyer x Bogenschutze, was vice-bundeschampion in 2009 met een 9,0 en tijdens zijn 30dagen test maar liefst een 9,5 voor zijn stap. Met zijn geniale bloedlijnen combinatie van Sandro Hit x Weltmeyer komt de absolute Duitse dressuur top in hem samen. Ontelbare bundeschampions voeren het bloed van een van deze stempelhengsten.

De moeder van Sandro Hit, Loretta is tevens de moeder van de top vererver Diamont Hit.

DH’s Attikels verbandspraemie stute in oldenburg.
op 6-jarige leeftijd met 2 veulens liep ze zelf al actief in de sport op ZZLicht-dr niveau.

Sacandro heeft veel kenmerken van zijn moeder, een super karakter, werkwilligheid en uitstraling.
Grootvader Furst Heinrich, Florestan I x Donnerhall x Weinberg, helaas veel te vroeg gestorven heeft toch een stempel weten te drukken op de fokkerij. Met 40 goedgekeurde zonen en vele premie merrie’s zijn zijn nakomelingen uitzonderlijk goed en excelleren door uitstraling en beweging. Hij was zelf als 5-jarige wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden met Holga Finken.

Overgrootvader Romancier, Rosenkavelier x Feuerschein I x Renaldo, heeft zelf ook internationaal gepresteerd op Intermediare I niveau en voegt aan de pedigree van DH’s Sacandro het begeerde Rubinstein bloed toe. 

Kortom Sacandro bevat al het goede van de Duitse dressuurpaarden fokkerij en de perfecte aanvulling voor de Nederlandse dressuur paarden fokkerij.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.